AJ - středa 30.3.

30.03.2016 15:00

Ahoj všichni! Dnes jsme četli na známky str. 41 v učebnici a také jsme předváděli na známky práci s pomůckou. Pozor - ne všichni umí správně předložky! Je nutné se je doma naučit - in (v), on (na), under - ándr (pod). Taky si zopakujte nábytek - chair (čér) židle, cupboard (kapbo:d) skříňka, wardrobe (wordroub) skříň, bookcase (bukkejz) knihovna. Za domácí úkol jste měli mít připravenou pomůcku na místnosti v bytě - někteří neměli a honem dodělávali v hodině!!! Někdo mi také řekl, že doma neměl čas!!! No, tak to tedy nee - pamatujte, že domácí úkoly z AJ nemáte tak často a musíte si na ně najít čas.

Poslouchali a zpívali jsme písničku a hráli hru v kruhu (Where´s my cat Miloš Zeman? - It´s under the table.) Zapsali jsme si slovíčka místností do Vocabulary. Jestli je nemáte, dopište si je: the kitchen (kičn) kuchyně, the bathroom (ba:tru:m) koupelna, the bedroom (bedru:m) ložnice, dětský pokoj, the sitting room (sitingru:m) obývací pokoj.

V pondělí zkoušíme čtení str. 41, pomůcku in, on, under, zahrajeme hru v uč. str. 43, nacvičíme povídání s pomůckou dům + místnosti a uděláme si novou záložku - duben.

Mějte se pěkně!